Skip to content

FSG TENNIS ACADEMY

FSG Tennis Academy

De FSG Tennis Academy is er voor nationale en internationale (jeugd) spelers met de ambitie om het beste uit zichzelf te halen.

Alle FSG toptennis programma's worden voor de spelers op maat samengesteld, zodat hij/zij zich optimaal kan ontwikkelen. Alle programma's die worden samengesteld omvatten tennis-, fysieke training, (wedstrijd) begeleiding, een voedingsprogramma, mentale begeleiding, (trainings) wedstrijden, competitie, en toernooien.

Alles in één Uniek concept; Tennis, school & wonen

Spelers van de FSG Tennis Academy zijn een deel van het unieke concept van FSG Academy. FSG Academy ondersteunt een student-atleet in elk onderdeel om uit uitstekende atleet te worden. FSG Academy is een omgeving waarin de sporter zich optimaal kan ontwikkelen. In het FSG concept worden sport, studie en leven met elkaar gecombineerd. Deze drie aspecten moeten een ideale ontwikkeling vormen voor de student-atleet.

Wonen op een Campus

Voor de spelers/sters van de FSG Tennis Academy is het ook mogelijkheid om te kiezen voor een 5 of 7 daagse boarding. Op onze campus kunnen de leerlingen in een veilige en sportieve omgeving te wonen, studeren en trainen om samen met andere leerlingen te bouwen aan hun toekomst. Uiteraard kunnen zij gebruik maken van de vele sportfaciliteiten die op onze Campus aanwezig zijn.

Student-atleten kunnen leven, eten, en trainen op de FSG Campus. FSG Boarding, FSG Facilities, FSG Food & Beverages en FSG Health zijn belangrijke aspecten die de atleten helpen om het beste uit zichzelf te halen.

Student-atleten kunnen wonen op de FSG Campus, en sportmaaltijden worden drie keer per dag aangeboden. Er zijn verschillende sportfaciliteiten aanwezig op de campus.

Ook is er een gehele (para)medische afdeling. Deze tak bestaat uit een sportartsenpraktijk, een orthopedisch centrum, fysiotherapie -en herstelpraktijk, performancecentrum en een voedingsconsulent.

Met de verschillende faciliteiten op de campus heeft de FSG Academy alles in huis wat een (top)sporter nodig heeft om zich optimaal te kunnen ontwikkelen.

Studie

FSG Academy heeft de status van ‘Athlete Friendly Education Centre’. Wereldwijd een unieke status op het gebied van onderwijs en sport. Slechts twee andere scholen in Europa mogen dit label dragen, wereldwijd zijn dit er twaalf. De FSG Academy heeft deze accreditatie gezamenlijk met Rivers International School Arnhem bewerkstelligd en hierdoor kunnen jongeren het zogenaamd IB (Internationaal Baccalaureate) diploma-programma volgen dat jongeren klaarstoomt voor een hoogwaardige vervolgstudie wereldwijd. Bijzonder is dat dit programma in 3 jaar gevolgd kan worden in plaats van de gebruikelijke twee jaar, waardoor de leerling-sporter alle ruimte krijgt om tijdens de opleiding te trainen en aan (internationale) wedstrijden mee te doen.

Wanneer het Nederlands middelbaar onderwijs gevolgd wordt zijn er ook goede mogelijkheden om (top)sport met onderwijs te combineren. Dit is mogelijk omdat de FSG Academy een samenwerking heeft met het Veluws College en Parkendaal Lyceum, ook zij geven sporters de ruimte om hun sport goed te combineren met school.

Hiernaast is het ook mogelijk om het speciale Pre University / Gap Year programma te volgen. Hierin kan de student klaargestoomd worden voor een avontuur bij een universiteit in de Verenigde Staten en Canada. Tevens worden verschillende nationale en internationale bachelors en masters aangeboden.

 

FSG tennis programma

Persoonlijke ontwikkeling is het belangrijkste aspect bij de FSG Academy. Gericht werken aan je sterke en zwakke punten om je eigen spel te verbeteren staat centraal. Ontwikkel een speelstijl die bij jou past zodat je je eigen DNA op het veld leert kennen. Wij geven jou de mogelijkheid om te trainen en spelen met tennissers van jouw eigen niveau.

Spelers trainen in het algemene sportprogramma ook met sporters uit verschillende andere sporten. Dit is erg leuk en leerzaam, zo leert men vanuit verschillende invalshoeken. Dit wordt natuurlijk altijd weer vertaald naar de ‘eigen’ sport; in dit geval de tennissport.

Gedurende het seizoen is het mogelijk om te participeren aan (internationale) toernooien. Hiermee kan een speler de nodige ervaring opdoen om zich nóg meer te ontwikkelen als complete tennisser. Ons uitgebreide programma geeft talenten de kans om uit te groeien tot een échte winnaar!

  • Alle leeftijden en niveaus zijn beschikbaar om trainingsgroepen te vormen
  • Ontwikkel je eigen DNA op de baan
  • Wekelijks privé lessen in jouw eigen samengesteld
  • Oog scan methodes om nauwkeurigheid met 10% te verbeteren
  • Video-analyse sessies
  • Hét programma om de volgende stap in jouw carrière te maken
Wouter en Marco Rapiditas

Hoofdcoaches: Wouter Kropman & Marco Kroes

Wouter Kropman heeft ruim 12 jaar ervaring op het hoogste nationale niveau en tevens ook de nodige ervaring op ITF, WTA en ATP niveau.

De gedreven coach heeft veel ervaring in het trainen en coachen. Zo heeft hij jeugd en senioren getraind, en ook zowel jongens als meisjes.

Kropman is al jaren coach van Eredivisie team Rapiditas. Ook coacht hij momenteel Marjolein Buis; nummer 1 op de wereldranglijst rolstoeldubbelspel.

Wouter heeft een passie voor tennis, en vindt het geweldig om met jonge nationale en internationale talenten aan de slag te gaan.

Marco Kroes heeft ruim 10 jaar ervaring op het hoogste nationale en internationale niveau en tevens ook de nodige ervaring op ITF, WTA en ATP niveau. Marco is een zeer gedreven coach heeft veel ervaring in het trainen en coachen.

Naast dat Marco Kroes al jaren samen met Wouter Kropman coach is van Eredivisie team Rapiditas coacht hij momenteel ook Wesley Koolhof; nummer 44 op de wereldranglijst ATP-dubbel. Marco heeft een passie voor tennis, en vindt het geweldig om met jonge nationale en internationale talenten aan de slag te gaan.

Meer weten?!

Ben je geïnteresseerd in de FSG Tennis Academy? Of ben je gewoon benieuwd naar meer informatie? Voel je vrij om contact met ons op te nemen! Dit doe je door op de onderstaande knop te klikken.