Carlin en Rinske Scholten kiezen voor de FSG Academy

Aankomend seizoen zullen de zusjes Scholten instromen in het FSG Basketball Talentenprogramma. Beide maken zij de overstap van Batouwe uit Bemmel naar de Apeldoornse formaties van Royal Eagles.

Carlin (17) is op 8-jarige leeftijd begonnen met basketball bij Batouwe en heeft haar hele basketball opleiding bij de lokale club doorlopen. Carlin heeft 4 jaar geleden besloten om in te stromen in het programma van Basketball Academy Nijmegen. Afgelopen seizoen was Carlin een van de dragende krachten van het Vrouwen U18 team van Batouwe dat zich knap wist te plaatsen voor de finalepoule. Daarnaast was Carlin een van de vier talenten die mee mochten trainen bij de damesploeg dat in de Vrouwen Basketball League uitkomt onder de naam Lekdetec.nl. Carlin gaat haar opleiding HAVO afmaken op het Veluws College.

Rinske (16) begon op 9-jarige met basketballen en speelde afgelopen seizoen, net als grote zus Carlin, in het Vrouwen U18 team van Batouwe Basketball. Rinske heeft afgelopen jaar haar HAVO-examen gedaan en kiest volgend jaar voor een gap-year op de FSG Academy, waar zij naast basketballen zal gaan werken en begeleid gaat worden in haar keuze voor haar vervolgopleiding.

Welkom Carlin en Rinske bij de FSG Academy!

Leave a Comment