Marco Kroes maakt trainersstaff FSG Tennis Academy compleet

Wouter Kropman en Marco Kroes gaan samen invulling geven aan het tennis programma van de   FSG Academy. Twee Maanden geleden is Wouter aangesteld om leiding te gaan geven aan het FSG tennis programma. Wegens de grote interesse en het hoge eisen die er aan het FSG Tennis programma worden gesteld is per direct ook Marco Kroes toegetreden tot de trainersstaff. Gezamenlijk gaan ze leiding en invulling geven aan de FSG tennis programma. Wouter en Marco werken al jaren samen.

Marco Kroes

Marco heeft ruim 10 jaar ervaring op het hoogste nationale en internationale niveau en tevens ook de nodige ervaring op ITF, WTA en ATP niveau.

Naast dat Marco al jaren samen met Wouter coach is van Eredivisie team T.V. Rapiditas coacht hij momenteel ook Wesley Koolhof; nummer 59 op de wereldranglijst ATP-dubbel. Marco heeft een passie voor tennis, en vindt het geweldig om met jonge nationale en internationale talenten aan de slag te gaan.

 

FSG Tennis Academy

Het toptennis programma dat de spelers volgen bij de Academy wordt op maat verzorgd, ieder individu krijgt zijn/haar eigen programma om zo zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Spelers kunnen volledig of gedeeltelijke gebruikmaken van alle faciliteiten van de FSG Academy. De talenten kunnen volledig intern, ze wonen dan op de campus, gaan ze in Apeldoorn naar school en trainen volledig in het toptennisprogramma. Het is natuurlijk ook mogelijk om thuis te blijven wonen en naar school te gaan (mits de afstanden niet te groot zijn).

Spelers trainen in het algemene sportprogramma ook met sporters uit verschillende andere sporten. Dit is erg leuk en leerzaam, zo leert men vanuit verschillende invalshoeken. Dit wordt natuurlijk altijd weer vertaald naar de ‘eigen’ sport; in dit geval de tennissport.

 

Uniek concept

FSG Academy faciliteert voor jonge nationale én internationale sporters een omgeving om zich maximaal te ontwikkelen op het gebied van sport en onderwijs. Meer dan 12 topsportprogramma’s kunnen gecombineerd worden met (inter) nationale studies, van middelbaar onderwijs tot master – en bachelor opleidingen.

Op de FSG Campus kunnen de sporters wonen, eten en trainen, ook is er een gehele (para)medische afdeling. Deze tak bestaat uit een sportartsenpraktijk, een orthopedisch centrum, fysiotherapie -en herstelpraktijk, performancecentrum en een voedingsconsulent. Met deze belangrijke schakel heeft de FSG Academy alles wat een (top)sporter nodig heeft om zich optimaal te ontwikkelen.

Athlete Friendly Education Centre

Sinds mei 2017 heeft de FSG Academy de status gekregen van Athlete Friendly Education Centre. Wereldwijd een unieke status op het gebied van onderwijs en sport. Slechts twee andere scholen in Europa mogen dit label dragen, wereldwijd zijn dit er twaalf. De FSG Academy heeft deze accreditatie gezamenlijk met Rivers International School Arnhem bewerkstelligd en hierdoor kunnen jongeren het zogenaamd IB (Internationaal Baccalaureate) diploma-programma volgen dat jongeren klaarstoomt voor een hoogwaardige vervolgstudie wereldwijd. Bijzonder is dat dit programma in 3 jaar gevolgd kan worden in plaats van de gebruikelijke twee jaar, waardoor de leerling-sporter alle ruimte krijgt om tijdens de opleiding te trainen en aan (internationale) wedstrijden mee te doen.

Wanneer het Nederlands middelbaar onderwijs gevolgd wordt zijn er ook goede mogelijkheden om (top)sport met onderwijs te combineren. Dit is mogelijk omdat de FSG Academy een samenwerking heeft met het Veluws College, ook zij geven sporters de ruimte om hun sport goed te combineren met school.

OPEN DAG

Via deze weg willen we je graag uitnodigen om op zaterdag 16 september van 11.00-13.00 uur (aanwezig 10.30 uur) te komen trainen met ons bij Bentsport in Zevenaar (Hunneveldweg 6B) en/of zaterdag 23 september van 11:00 – 13:00 uur op de FSG Academy voor een Rondleiding en Presentatie.

Via onderstaande link kan je je middels een email opgeven als je naar een van deze open dagen wilt komen! 

Opgeven Open dag

Inschrijven FSG Tennis Academy

Deelnemen aan het FSG Tennis programma is mogelijk vanaf 1 oktober 2017. Wil jij je persoonlijke top behalen met tennis in combinatie met onderwijs en mogelijkerwijs ook wonen op een sport campus (niet verplicht) neem dan contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken.

Wil je meer informatie over het FSG tennis programma, neem dan contact op met de FSG Academy. Voor informatie over de FSG Academy op FSG Tennis Academy.

Leave a Comment