Het bestuur van Royal Eagles en de 25-jarige forward Marlou de Kleijn zijn overeengekomen om de samenwerking per direct te beëindigen. De international heeft te kennen gegeven de hoeveelheid trainingen en (internationale) wedstrijden niet naar tevredenheid te kunnen combineren met haar privé leven. Marlou gaat haar carrière vervolgen bij het team van Lekdetec.nl uit Bemmel.

Voor coach Joost van Rangelrooy is het wegvallen van Marlou een grote domper: “Hoe goed ik deze keuze van Marlou ook begrijp, is dit wel de zoveelste tegenvaller die wij als team moet verwerken. Marlou was naast onze captain ook de speelster met de meeste (buitenlandse) ervaring en kon het team echt op sleeptouw nemen. We zullen nu van de overgebleven selectie moeten vragen om dit gat te gaan opvullen.”

Marlou begrijpt de reactie van haar coach en reageert: “Ik snap dat het niet prettig is voor het team en de organisatie om gedurende het seizoen te stoppen, we hebben als team het nodige te verduren gehad de afgelopen maanden, maar ik wil hierin voor mezelf kiezen. Het vele reizen van huis naar de campus en het vele trainen is momenteel niet te combineren met het zorgen voor onze dochter.”

Het bestuur, staf en spelersgroep bedanken Marlou voor haar grote inzet tijdens haar Royal Eagles periode en wensen haar al het beste toe.