Afgelopen week hebben de bondscoaches van de Nederlandse Jeugdselectie hun voorlopige selecties bekend gemaakt. Royal Eagles is goed vertegenwoordigd in de diverse teams.

Nederland U20 reist begin juli af naar Hongarije (Sopron) voor het EK U20 met in de voorlopige selectie 4 Royal Eagles speelsters. Marleen Peek, Yfke Hoek, Laura Westerik en Anne van Vlijmen zijn door coach Laki Lakner geselecteerd in de voorlopige selectie. Deze selectie bestaat nu nog uit 23 speelsters.

Van 3 tot en met 12 augustus vindt het EK (B divisie) voor Vrouwen U18 plaats in Oberwart, Oostenrijk. Bondscoach Meindert van Veen selecteerde 23 speelsters in zijn voorlopige selectie. Namens Royal Eagles strijden Birte Steggink, Celine Dupont en Meike Koelman voor een plek in de EK-selectie.

Kim Bos is door bondscoach Brian Hirman als enige Royal Eagle geselecteerd in de 44 koppige selectie voor het Nederlands Team U16. Het EK voor hen begint op 17 augustus in het Litouwse Kaunas.

Daarnaast zijn Aliette Dupont en Noa de Kom geselecteerd voor het Nederlands U15 team dat zich voorbereid op een internationaal toernooi. Noa traint een aantal keer in de week mee met de Royal Eagles en speelt haar wedstrijden bij WSV Apeldoorn. Aliette speelt naast het U20 team van Keus/Royal Eagles ook bij Jolly Jumpers U16 (Tubbergen).

Hoofdcoach Joost van Rangelrooy is trots op de selectie van ‘zijn’ meiden: “Er is niets mooiers dan in de zomer te mogen spelen voor je land. Dat er tien speelsters uit ons programma door de bondscoaches zijn geselecteerd is een mooie prestatie van ons team en de meiden in het bijzonder. Zij werken het hele jaar hard om zichzelf iedere week weer te verbeteren, dat wordt dan extra bevestigd met een oproep voor Oranje.”